Aika tuntuu kuluvan aivan valtavaa menoa. Äsken vasta vuodenvaihde ja nyt jo tammikuun viimeinen päivä.

Turbon ja Foxin tammikuu on kulunut melkoisen tavanomaisesti muuten paitsi, että loppiaisena kävimme (minä, Risto, Turbo ja Foxi) ulkoilemassa Talin golf-kentällä. Bellan "mamma" Anne kutsui meidät Hesaan itsensä, Bellan (=Turbon sisko) ja Pyden seuraksi. Mukaan tuli myös Hanna, Nuppu (=myös Turbon sisko) ja Peppi. Oli aivan upea ulkoilualue ja koirien leikit vaikuttivat sopivan hyvin yhteen. Kaikilla oli mukavaa, toivottavasti retken voisi uusia vielä kevään aikana ennenkuin "puttaajat" valtaavat alueen.

Sunnuntaina 25.1. pääsimme tekemään toisenkin ulkoilun Hesan suunnassa, itseasiassa liikuimme Espoon puolella. Marjaana (=Foxin kasvattaja) järjesti pentutapaamisen näille 9 kk vanhoille ihanuuksille. Tapasimme Luukin ulkoilualueen parkkipaikalla, josta sitten ajoimme peräkanaa Otalammelle. Marjaana oli varannut virlingin ryhmän käyttöön. Jokainen pääsi vuorollaan ajamaan viehettä Markkiksen toimiessa laitteen käyttäjänä. Kaikki koirat olivat aivan innoissaan vieheenajosta ja jokainen suoritti oman osuutensa kuin "vanha" tekijä. Toivottavasti pääsemme uusimaan kokemuksen vielä ennen kesää. Marjaana otti hienoja ulkoilukuvia, jotka löytyy parhaiten täältä Sökövintin kuvagalleriasta.

Ryhmän kokoonpano selviää parhaiten allaolevasta Marjaanalta lainaamastani tekstistä

"Tänään karkeloissa mukana: Merja ja Risto sekä Turbo (Paletin Rapidfire) ja Foxi (Sökövintin EB-Fox), Kati ja Laura sekä Myy (Sökövintin CD-Espresso), Jukka, Oliver ja Linnea sekä Jalo (Sökövintin EB-Finn Express), Salla sekä Ami (Sökövintin JX-Belamy) ja Enne (Sökövintin CD-Enne), Ekku, Teija ja Sebu sekä Hemmo (Sökövintin CS-Cobra) ja Faro (Sökövintin EB-Farfán), Markkis ja Wallu (Sökövintin Öwerix) sekä minä ja omat tyttöseni Sissi (Sökövintin Sissi), Exo (Sökövintin Exotic) ja Wanda (Sökövintin CD-Ewanda)."

Sökövinttiläisten vuoro virlingillä loppui aikanaan, toisten poistuessa "areenalta" jäimme (minä, Risto, Turbo ja Foxi) vielä hetkeksi odottelemaan, kun tiesimme Annen, Bellan ja Pyden sekä Emmin ja Nannan (=Turbon sisko) sekä Hannan, Nupun ja Pepin tulevan hetken päästä omalle vuorolleen samaan paikkaan. Siinä muutaman sanan vaihtaessamme koirat saivat leikkiä vielä hetken keskenään. Koska olimme olleet ulkona jo kolme ja puoli tuntia sekä Turbo ja Foxi olivat jo riittävästi harjoitelleet virlingillä sen päivän osalta, pakkauduimme autoon ja keula kohti Kouvolaa, edessä reilun parin tunnin ajomatka.

Torstai 29.1. toi Foxille vielä lisää erilaisuutta elämään. Foxin takajalan kynsi vahingoittui syyskuussa, jota on tutkailtu, hoidettu ja lyhennelty eläinlääkärissä. Nyt tulimme siihen tulokseen, että kynsi poistetaan kokonaan, koska kasvaa mokoma vaaratekijä vinoon ulospäin.  Minua jännitti ja hirvitti sekä teki ties mitä, kun jouduin jättämään Foxilaisen eläinlääkärin vastaanotolle toimenpidettä varten. Kyseesä kuitenkin vinttikoira, joille jokainen nukutus on iso riski. Tunnin päästä menin Riston kanssa hakemaan Foxia ja sieltähän Foxi hoippuikin kohti, kun tunnisti eli välittömästi. Torstaipäivän ja -illan Foxi oli melkoisen väsynyt, kuitenkin pikkumies söi jo illalla sapuskaa ja joi vettä, joten kaikki helkkarin hyvin. Tassuside irti kaulurista huolimatta. Aluksi säälitti pitää kauluria, kun kaikki oli niin kömpelöä. Nyt lauantaina kaikki sujuu jo oikein loistavasti, puruluiden kaluaminenkin luonnistuu. Kauluri rauhoittaa kummasti, otin sen aamulla pois, niin johan taas juostiin; kolmella jalalla vauhtia makuuhuoneesta suoraan sohvalle, joten äkkiä kauluri takaisin.

Leikkaushaava on oikein siisti eikä ole mitään vuotoa tai muutakaan asiaankuulumatonta. Foxi on nyt sairauslomalla ja saapi kipulääkettä vielä pari päivää ja antibioottia 10 päivän kuuri. Tikit poistetaan 9.2.

Turbo on käyttäytynyt kuten herrasmiehen kuuluukin, on jättänyt nyt turhat "neuvomiset" sikseen, Eipä silti, ei Foxikaan ole voinut kiusata Turboa oikein paljon, joten ei ole tarvittu "neuvontaakaan". Aika näyttää miten käy, kun Foxin "lampunvarjostin" laitetaan hyllylle.